Menemeni kim daha iyi yapar? Kadınlar erkekler, erkekler kadınlar dedi

Van’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan menemen, bu kez tarifinden çok “Kim daha iyi yapar?” sorusuyla gündemde. Biz de mikrofonumuzu Vanlılara uzattık ve bu keyifli tartışmanın nabzını tuttuk.

Menemeni kim daha iyi yapar? Kadınlar erkekler, erkekler kadınlar dedi
VAN
Yayınlama: 17.04.2025
A+
A-

Van’da kahvaltı salonu işleten Kenan Coşkun, menemenin hazırlanışına dair püf noktalarını anlatırken, kadın ve erkek ustaların lezzet farkına da değindi.  Coşkun,“Menemen yaparken önce soğan ve biberi doğrayıp tavada hafifçe pişiriyoruz. Ardından domatesi ekliyoruz, son olarak da yumurtayı kırıyoruz. Misafirlerimizin isteğine göre kıymalı da hazırlıyoruz. Genellikle Van kahvaltısıyla birlikte, anlık pişirip sıcak şekilde servis ediyoruz. Van’a gelen misafirlerimize bu lezzeti tattırmak istiyoruz,” diyerek, menemenin soğanlı mı yoksa soğansız mı olması gerektiği konusunda gelen taleplerin farklılık gösterdiğini belirtti.

Özellikle öğlen yemekleri için hafif yemek tercih eden misafirlere yönelik önceden kıymalı menemen hazırlandığını ifade eden Coşkun, “Yanında salata, söğüş, turşu, yoğurt ya da cacıkla servis ediyoruz,” dedi. Kadın ve erkek ustalar arasında bir fark gözetmediklerini vurgulayan Coşkun, “Ustamız kadın da olabilir erkek de. Önemli olan gönülden yapmak. Bizim kahvaltımız kadar Van’ımız da güzel. Herkesi hem kahvaltıya hem Van’ı görmeye bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise bu lezzet yarışında ikiye bölündü. Abdulhekim Altın, “Bence menemeni kadın daha iyi yapar. Kadınların eli daha lezzetli. Sade bir yumurta bile başka oluyor,” derken, Nurgül Gültepe tam tersini savundu. Gültepe, “Erkekler daha güzel yapıyor bence. Elleri daha lezzetli geliyor” dedi.

Nisa Eğe ise esprili bir itirafta bulundu. Eğe, “Annem bana çok kızacak ama bence babam daha iyi yapıyor” ifadelerini kullandı.