KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’da bir işletmeci 3 bin adetten fazla tarihi ürünleri açtığı kafesinde sergiliyor.
13.04.2025
Konya’da yaşayan 70 yaşındaki Mahmut Sami Özcan, çocuk yaşta babasının yanında başladığı ciltçiliği sürdürüyor. Babasının izinden giderek mücellitlik yapan Özcan, yıllarını verdiği bu sanatı sadece bir zanaat değil, bir gönül işi olarak görüyor.
23.03.2025
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde Ramazan ayında çocukları sevindiren "Sepet sallama" geleneği 152 yıldır yaşatılıyor.
16.03.2025
Asırlık motifleri geleceğe taşıyan Helvacı kilimi, Aliağa Belediyesi’nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaret tescili aldı.
13.03.2025
Samsun’da 45 yıldır kalaycılık mesleğini yaşatan usta Muzaffer Öztürk (64), zamana yenik düşen mesleklerinin yok olma noktasına geldiğini söyledi.
10.03.2025
Çorum’da 1995 yılında yürütülen kazı çalışmaları sırasında bulunan 3 bin 500 yıllık Hitit keten kumaşı parçası ilk kez görücüye çıktı.
09.03.2025
Osmanlı döneminden günümüzü uzanan çeşit çeşit şerbetler iftar sofralarından eksik olmuyor. Gazlı içecekler yerine şekersiz ev yapımı şerbetlerin sağlık açısından faydasına dikkat çeken uzmanlar, 8 çeşit karışımla yapılan kızamık şekeri şerbetini de tavsiye ediyor.
06.03.2025
Elazığ’da her Ramazan olduğu gibi bu yıl da kentin ’beyaz altını’ olarak dillendirilen bademin, badem şekeri yolculuğu başladı. Ramazan ayından önce 2 torba yapılan badem şekeri, Ramazan ayıyla birlikte günlük 13 torba yapılmaya başlandı.
05.03.2025
Bursa’da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, ’tokat yediği’, aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular, Emirsultan türbesinin ve camisinin bulunduğu mahallede ’Pilava pilava’ diye bağırıp zillere basarak vatandaşları sahura kaldırıyor.
05.03.2025
Mersin yöresine özgü geleneksel kerebiç tatlısına Ramazan ayında talep arttı. Üreticilerde yoğunluk yaşanırken, hafif ve lezzetli tatlı, Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor. Ramazan sofralarında yerini almaya başlayan kerebicin kilogramı fıstıklı 960 TL, cevizli ise 580 TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor.
04.03.2025
Erzincan’ın yöresel lezzetlerinden olan, kavrulmuş un ve yağlı hamurdan yapılan tandır ketesi, tok tutması nedeniyle özellikle sahur sofralarından eksik olmuyor.
04.03.2025