KÜLTÜR SANAT

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yöresel lezzetlerinden keşkeğe olan ilgi her geçen gün artarken keşkek ustaları, yemeğin lezzetinin, sakız kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat boyunca karıştırılması ve meşhur Afyon kaymağından geldiğini ifade etti.
14.05.2025
Gaziantep’in tarihi Almacı Pazarı’nda herkesin ’Çaycı İsmet baba’ diye hitap ettiği İsmet Kılıç, etrafa saçan neşesiyle, sıcak muhabbetiyle ve her zaman gülen yüzüyle 35 yıldır müşterilerine çay servisi yapıyor.
01.05.2025
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde semercilik mesleği150 yıldır dededen toruna aile mesleği olarak sürdürüyor
27.04.2025
Artvin’de 63 yıldır terzilik yapan 76 yaşındaki Ziver Yılmaz, 13 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.
17.04.2025
Diyarbakır’da bir işletmeci 3 bin adetten fazla tarihi ürünleri açtığı kafesinde sergiliyor.
13.04.2025
Konya’da yaşayan 70 yaşındaki Mahmut Sami Özcan, çocuk yaşta babasının yanında başladığı ciltçiliği sürdürüyor. Babasının izinden giderek mücellitlik yapan Özcan, yıllarını verdiği bu sanatı sadece bir zanaat değil, bir gönül işi olarak görüyor.
23.03.2025
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde Ramazan ayında çocukları sevindiren "Sepet sallama" geleneği 152 yıldır yaşatılıyor.
16.03.2025
Asırlık motifleri geleceğe taşıyan Helvacı kilimi, Aliağa Belediyesi’nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaret tescili aldı.
13.03.2025
Samsun’da 45 yıldır kalaycılık mesleğini yaşatan usta Muzaffer Öztürk (64), zamana yenik düşen mesleklerinin yok olma noktasına geldiğini söyledi.
10.03.2025
Çorum’da 1995 yılında yürütülen kazı çalışmaları sırasında bulunan 3 bin 500 yıllık Hitit keten kumaşı parçası ilk kez görücüye çıktı.
09.03.2025
Osmanlı döneminden günümüzü uzanan çeşit çeşit şerbetler iftar sofralarından eksik olmuyor. Gazlı içecekler yerine şekersiz ev yapımı şerbetlerin sağlık açısından faydasına dikkat çeken uzmanlar, 8 çeşit karışımla yapılan kızamık şekeri şerbetini de tavsiye ediyor.
06.03.2025