Elazığ’da sınıf öğretmeni Kübra Sününbiye, öğrencileriyle birlikte yerli malı haftası dolayısıyla geleneksel orcik (cevizli sucuk) yaparak kültürel mirası yaşattı.
Sivas’ın yöresel tatlılarından birisi olan tel helva, zamana direniyor. Genellikle kış aylarında yapılan ve tamamlanması 5 saat süren tatlı, lezzetiyle damak çatlatıyor.
Sakarya’da çocuk yaşlarda girdiği sanayi ortamında birçok iste çalıştıktan sonra ustalığı bırakan 35 yaşındaki adam, pilavbulans adını verdiği ekmek teknesinde kendisini arayan müşterilerin ayağına pilav götürerek geçimini sağlıyor.
İzmir’de koleksiyoner Şenol Çelik, 9 yaşında izlediği çizgi filmden esinlenip topladığı, aralarında nadir türlerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kelebeği özel yöntemlerle kurutarak atölyesinde sergiliyor.