SAĞLIK

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sosyal Pediatri Bilim Dalında görevli Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, fenilketonüri hastalığına dair bilgiler verdi.
07.06.2025
Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.
07.06.2025
Elektrik çarpması sonucu kalbi duran ve yapılan kalp masajıyla 70 dakika sonra nabzı gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in son durumu hakkında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu açıklamalarda bulundu. Özel yaptığı açıklamada her gelen haberin öncekinden...
07.06.2025
Memorial Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, etçil beslenen hayvanların bağırsaklarında yaşayan ’kist hidatik’ parazitinin insanlarda organ yetmezliği ve ölüme sebep olabileceğini, Kurban Bayramı’nda kistli sakatatların derin bir şekilde gömülmesi gerektiğini söyleyerek, "Kistli sakatat ile bulaşan kist hidatik, insanlara zoonotik hastalık olarak bulaşabilir" dedi.
07.06.2025
Eskişehir Özel Ümit Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Şükriye Eral, Kurban Bayram’ında artan kırmızı et ve şekerleme tüketimi konusunda uyarılarda bulunarak, "Kızartmalara, kavurmalara dikkat edelim diyoruz ama bayramın ilk günü o kavurma yapılıyor, hepimiz biliyoruz. O yüzden dengeli beslenmek çok önemlidir. En azından dengeli tabak modeli oluşturarak kurban eti, salata, yoğurt şeklinde...
06.06.2025
Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
06.06.2025
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Burcu Özger, Kurban Bayramı’nda sindirim sorunu yaşamamak için porsiyonların küçük tutulması gerektiğini söyleyerek, "Doymuş yağ oranı yüksek olduğu için kavurma tüketimini çok fazla önermiyoruz" dedi.
06.06.2025
Bayramda kalp hastalarının et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, "Taze kesilmiş etin birkaç gün buzdolabında bekletilmesi, hem pişirme hem de sindirim açısından daha sağlıklı bir tercihtir. Yağsız et tercih edilmesi ve porsiyon kontrolüne özen gösterilmesi, kolesterol düzeyinin dengede tutulmasına yardımcı olurken, kalp ve damar sağlığını...
06.06.2025
Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, "Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin" uyarılarında bulundu.
05.06.2025
Hayvan dışkılarında bulunan parazitler ile bulaşan "Kist hidatik" hastalığı, tedavi edilmediğinde ölümcül olabiliyor. Özellikle Kurban Bayramı’nda hayvan sakatatların gelişigüzel sokağa atılması, sakatatları tüketen evcil hayvanlar yoluyla hastalığın insanlara bulaşmasına davetiye çıkarıyor.
04.06.2025
Hayat Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, İvazpaşa Spor Kulübü’nde düzenlenen seminerde katılımcılara stres, stresin belirtileri ve stresle başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
04.06.2025