ÇEVRE

Çankırı’da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasıyla vatandaşlar, serinlemek için yıl boyunca 13-15 derece sabit sıcaklığa sahip yerin 150 metre altındaki Tuz Mağarası’na akın etti.
24.07.2025
Kuruma tehlikesinin baş gösterdiği Eber Gölü’nün sadece ekolojik değil jeolojik olarak da birtakım tehlikelere neden olduğu ve Bolvadin ilçesinin yaklaşık 1 metreye kadar çöktüğü bilimsel olarak kanıtlandı.
23.07.2025
Nesli tükenme tehlikesi altındaki Ak Kuyruklu Kartal, birçok canlıya ev sahipliği yapan Işıklı Gölünde tekne turu yapanlar tarafından görüldü.
22.07.2025
Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce doğaya 2 bin 100 kınalı keklik salındı.
21.07.2025
Osmaniye’de bulunan Sarısu Şelalesi turkuaz rengi ve eşsiz doğasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oluyor. Doğayla iç içe, zorlu parkurları aşan doğa severler bu eşsiz güzelliğe ulaşıyor.
19.07.2025
Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden Mersin’de, artan sıcaklık ve nemin etkisiyle vatandaşlar sahillere akın etti. Tatil sezonunun da başlamasıyla birlikte Kızkalesi başta olmak üzere kent genelindeki plajlarda yoğunluk gözlendi.
19.07.2025
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kavunluk köyünde "Gelinbaşı Kayalığı" olarak adlandırılan peribacaları görenleri hayran bırakıyor.
16.07.2025
Bursa’nın İznik ilçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık Herkül kaya kabartması tahrip edildi. Tarihi eser yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
13.07.2025
Kapadokya; peri bacaları, yer altı ve yer üstü şehirleri, ilginç vadileri ve sıcak hava balonlarıyla yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en romantik destinasyonlarından biri olarak kabul edildi.
13.07.2025
Kahramanmaraş’ın en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Yeşilgöz Mesire Alanı, yapılan yeni yatırımlarla hem yerli hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tekir Mahallesi sınırlarında yer alan ve berrak suyu ile ünlü olan Yeşilgöz, gizemli derinliği ve turkuaz rengiyle bölgenin en çok ziyaret edilen doğa alanlarından biri haline geldi.
12.07.2025
Sivas Merkez ilçeye bağlı Tepeönü köyünde yaklaşık 200 yıldır geleneksel yöntemlerle üretilen ve sağlıklı olduğu kabul gören Fadlum tuzu hasadı başladı. Yerin 7 metre altından çıkarılan tuzlu kaynak suyunun yüzeye taşınmasıyla başlayan üretim sürecinde, su yaklaşık 100 ayrı havuzda bekletiliyor. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte havuzlardaki su buharlaşıyor ve tuz...
12.07.2025